ANTIMOBBESTRATEGI
Fra d.01.10.2017 er det lovpligtigt at friskoler har en antimobbestrategi, som viser hvad skolen gør for at mobning forebygges og hvad skolen gør hvis mobning opstår.
På Munkebjerg friskole gælder følgende: Vores værdigrundlag tager afsæt i disse fire kerneværdier:
LYS, LÆRING, MAGI og NATUR
Lys – vi fokuserer på det positive og har en livsfilosofi som er lysende og positiv. Læring – vi tilegner os viden på mange forskellige måder med afsæt i fælles mål
Magi – vi er sammen i et fællesskab. Der opstår hverdagsmag, når vi møder hinanden i relationen og samtalerne med hinanden.
Natur – vi bruger og drager naturen ind som medspiller i vores udendørs klasserum.
På Munkebjerg friskole tror vi på, at vi i mødet med hinanden, herunder børn, forældre, bestyrelse og personale, kan skabe et fællesskab som tager udgangspunkt i: glæde, ansvar, samtale, forpligtelse og forståelse for hinanden. I forhold til vores kerneværdier, og det fundament vi bygger friskolen på, accepterer vi ikke mobning.
I denne forbindelse har vi en klar handleplan, hvis dette skulle finde sted. I tilfælde af mobning involveres de implicerede parter; børn, personale, forældre og skoleledelse. Der afholdes møder med de nødvendige parter for at kunne klarlægge omfanget og sikre at alle parter bliver hørt. For at imødekomme børnene og deres stemme er det vigtigt, at de får mulighed for mindre dialog-forum, hvis dette ønskes. Mødet skal munde ud i en konkret handleplan, som har det fælles mål at stoppe mobningen samt klarlægge og ansvarsfordele opgaverne. Alle involverede parter vil indgå i handleplanen, så vi fællesskab kan løse udfordringerne. Det er et fælles ansvar, at vi får iværksat en handleplan, som vi kan føre ud i en konkret proces. Det aftales ligeledes hvordan og hvornår der efterfølgende afholdes statusmøde samt evaluering.
Processen tager udgangspunkt i børnenes oplevelser og perspektiv – de voksne skal tage afsæt i barnets forståelse og perspektiv.
Bring your own device
På munkebjerg friskole er digital dannelse en del af undervisningen ligesom udvalgte lærermidler er digitale. Derfor ønsker vi at eleverne medbringer eget device fra 4. klasse. Hvis der er udfordringer med det, er I velkomne til at tage kontakt til skolelederen.