På Munkebjerg Friskole følger vi Sundhedsstyrelsens vejledninger om ernæring.
Madpakke:
Eleverne forventes, at medbringe en sund og varieret madpakke, samt en mindre madpakke til 10’er mad. Derudover sfo-mad, hvis barnet går i SFO. Desuden medbringes en drikkedunk til vand.
Indholdet af børnenes madpakker og anden medbragt mad er op til de enkelte forældre, dog må det tilstræbes at holde sukkerniveauet lavt i madpakkerne. Altså ingen slik, sodavand, chips, energidrik m.m. i madpakkerne.
Morgensfo:
Der serveres varieret, sund og mættende morgenmad indtil kl 7.30. Vi bestræber os på, at have friske råvarer. Kornprodukter, mælkeprodukter, grønt og frugt er så vidt muligt økologiske.
Økologisk mål: Vi stræber efter, at de økologiske råvarer udgør 60-75% af køkkenets samlede råvareindkøb.
Måltidsfællesskaber:
Madpakkerne spises fælles i klassen. Læreren er med i klassen.
SFO: Børnene medbringer en frugtsnack til eftermiddagsmad.
Fødselsdage - noget at dele ud:
Mange vælger, at dele noget ud til deres fødselsdag. Det er hjemmets beslutning, om der skal deles ud. Vi opfordrer til at tænke i sunde baner. Vi ønsker ikke, at der uddeles slikposer til at tage med hjem eller til at gemme til senere.
Særlige hensyn:
Vi forholder os positivt til mad fra forskellige kulturer og diæter. Vi respekterer, at familiers kulturer kan være forskellige, herunder også madkulturer. Madkulturen kan være begrundet i religion eller et værdibaseret til- eller fravalg af bestemte fødevarer. Vi laver ikke specialmad mad til den enkelte. I de tilfælde må eleven selv medbringe sin egen specialmad.