I SFOen vil alle få muligheden for at blive en del af et fællesskab, hvor vi vægter hinanden højt.
Det er vigtigt at alle føler sig velkomne og oplever en tryg og omsorgsfuld atmosfære.
Vi bestræber os på, at snakke til hinanden i en respektfuld og værdig tone. Da vi ved at sprog bliver til virkeligheder er vi opmærksomme på vores sprogbrug med - og om hinanden.
Det skal kunne mærkes at vi interesserer os for hinanden og vil hinanden det godt.
Børnene har krav på at mærke anerkendende voksne der er tilgængelige og udviser empati. Denne omsorg mærkes i en tydelig struktur, hvor børnene ved hvad de kan vælge imellem af aktiviteter. Og voksne der har tid til at lytte og tager børnene alvorligt.
Da det er børnenes fritid har de også stor indflydelse på hvad dagen kan indebære. Der vil dog hver dag være mulighed for at være fysisk aktiv ude eller gymnastiksalen eller fordybelse i SFOen i form af lege- eller kreative aktiviteter. Børnene vil blive spurgt når der skal planlægges aktiviteter i SFOen og vil få kendskab til demokrati, da der ofte vil være muligheder de kan vælge imellem.
Konflikthåndtering: Vi bruger tid på at lære hvert enkelte barn at kende. Derved kan vi bedre hjælpe, når der opstår konflikter. Børn er lige -men skal behandles forskelligt. Det er derfor vigtigt, når der opstår problemer, at begge parter bliver hørt og at vi sammen har en refleksion omkring, hvad vi lærte og kan gøre anderledes næste gang.
De voksne er rollemodeller ved at tale åbent om når de bliver klogere, og er i stand til at kunne sige undskyld og afstemme bedre med børnene, så vi opnår færrest mulige misforståelser.
Forældrekontakt: Vi bestræber os hver dag på at fortælle både de gode oplevelser om børnene og runde eventuelle konflikter af med både børnene og forældrene inden de tager hjem. Det er vigtigt for alle parter at gå hjem med ro i maven.
Der vil være mulighed for at forældrene kan være med deres barn og snakke med de andre forældre, når sfoen har forældrekaffe.